Digisprong: ICT voor scholen

Inhoud

Officiële benaming: Open ICT

Wil jij jouw onderwijspraktijk naar een hoger niveau tillen en de kracht van digitale didactiek ontdekken? Ben je werkzaam in het onderwijs en op zoek naar een ICT-professionalisering? Wil je digitale tools inzetten om doelbewust en efficiënt te werken? Dan is ons aanbod Digisprong precies wat je zoekt! 

In een snel evoluerende wereld zijn digitale vaardigheden niet meer weg te denken uit het onderwijs. De Vlaamse overheid lanceerde daarom Digisprong. Een initiatief om de digitale competenties van leerkrachten en onderwijspersoneel te versterken. 

Of je nu een doorgewinterde leraar bent of net begint, deze modules bieden inzichten, vaardigheden en praktische tips om digitale hulpmiddelen effectief te integreren in jouw onderwijs. 

Wat kun je verwachten? 

  • Interactieve sessies: Leer hoe je interactieve digitale tools kunt gebruiken om de betrokkenheid van leerlingen te vergroten. 
  • Praktische toepassingen: Ontdek concrete voorbeelden van digitale didactiek die direct toepasbaar zijn in jouw klaslokaal of jouw job in het onderwijs.  
  • Samen leren: Deel ervaringen en ideeën met collega-leraren en bouw aan een netwerk van gelijkgestemde professionals. 

De lessen gaan door in contactonderwijs op onze campussen of via afstandsonderwijs. Tijdens de synchrone online lesmomenten dien je op het vooraf bepaalde tijdstip aanwezig te zijn op Teams. Deze tijdstippen zijn terug te vinden in het uurrooster. 

We bieden niet alle modules aan op alle campussen en lesplaatsen. Klik op uurrooster en prijs voor meer informatie.

ICT-opleidingen op maat 

Ben je op zoek naar een op maat gemaakte ICT-professionalisering voor jouw school, of een waardevolle inhoud voor een digitale studiedag? Neem contact op met onze specialist Digisprong via digisprong@crescendo-cvo.be.