Opleidingen Mode

Gebeten door de modemicrobe?

Jouw creatieve geest staat nooit stil. Nieuwsgierig? Geen schrik van naald en schaar? Ben je gebeten door mode, naaien, accessoires, interieur of unieke, zelfgemaakte stukken. 

Ontdek nieuwe technieken en materialen en maak zelf de stukken van je dromen.

Zowel als beginner als ervaringsdeskundigen zijn welkom! 

LEER de basisprincipes en verdiep je kennis en vaardigheden.

BELEEF, bedenk, knip, naai, vervaardig en decoreer.

Crescendo CVO | Opleiding Realisaties dameskleding | Getuigenis Elisabeth

Elisabeth volgt de basiscursus naaien (Keerbergen)
“Het enthousiasme van de leerkrachten en de medecursisten die allemaal gebeten zijn door de naaimicrobe, maken elke les bijzonder. Er valt voor iedereen iets te leren, zelfs voor ervaren naaiers. Dit jaar kozen we zelf een patroon. In de les kun je modetijdschriften inkijken en een model kiezen.”   

“Daarbij krijg je advies van de leraar over de moeilijkheidsgraad. Daarnaast wordt bekeken of het model bij jou past, wat leidt tot een prettige dynamiek en samenwerking in de groep. De momenten van delen en aanmoedigen maken de groep zeer hecht; we gingen zelfs samen naar de schaatsbaan met kerst.”

Elisabeth volgt de basiscursus naaien (Keerbergen)
“Het enthousiasme van de leerkrachten en de medecursisten die allemaal gebeten zijn door de naaimicrobe, maken elke les bijzonder. Er valt voor iedere...

Crescendo CVO | Opleiding Mode | Getuigenis Martine Verstraeten

Martine Verstraeten is leerkracht Mode (Keerbergen)
“Als kind droomde ik van hoeden: elke hoed die ik zag, moest ik passen. Als tiener schakelde ik over op petten terwijl ik leerde ik naaien en breien. Wat begon als een hobby, leidde tot een diploma naaien, later gevolgd door lessen hoeden maken bij hoedenontwerper Christophe Coppens. Na mijn opleiding werkte ik in onderaanneming voor hem en zo startte ik in 1999 mijn eigen hoedenatelier aan huis, terwijl ik tegelijkertijd voor mijn vier kinderen zorgde. Best pittig. Toen Christophe stopte met lesgeven, nam ik zijn plaats in. Zo werd ik lesgever in Brussel, in Ukkel en later bij Crescendo CVO in Mechelen.“ 

Martine Verstraeten is leerkracht Mode (Keerbergen)
“Als kind droomde ik van hoeden: elke hoed die ik zag, moest ik passen. Als tiener schakelde ik over op petten terwijl ik leerde ik naaien en breien....

Crescendo CVO | Opleiding Marokijnbewerker (lederbewerking) | Getuigenis An Volckaert

An Volckaert, Marokijnbewerker, eerste jaar

"Ik ben in een fantastische klas met een fantastische leerkracht beland. De cursisten hebben verschillende achtergronden en door samen te werken, leren we elkaar enorm waarderen. Sommigen leggen een behoorlijke afstand af om naar de les te komen. Hun motivatie moet enorm zijn. Het is zo fijn contacten op te bouwen. We moedigen elkaar aan en wisselen ook patronen, tips en materialen uit.” 

“Er is veel respect en gemoedelijkheid; de sfeer is ontspannen en humoristisch. Onze leerkracht is echt de spil van de opleiding. Ze waardeert elke persoon, of je nu creatief of technisch sterk bent. De professionele aanpak met een duidelijk handboek wordt aangevuld met een systematische uitleg, herhalingen en de kans om vragen te stellen. Zo verfijnen we ons kunnen en kennen. 

“Naast de opdrachten kunnen we experimenteren. De ene keer lukt het beter dan de andere, maar je wordt altijd gestimuleerd om door te gaan. Uitdagingen worden gezien als groeikansen. Eén van de grootste was voor mij de organisatie van verschillende stappen zonder te stressen. Je leert meerdere projecten tegelijk beheren, met nieuwe uitdagingen én routineklussen in elke fase. Door te oefenen en met de juiste ‘mindset’, lukt het. De grootste les is misschien wel: wanneer ben je zelf tevreden met je werk?” 

An Volckaert, Marokijnbewerker, eerste jaar

Lees meer...