Opleidingen Techniek

Weet jij van aanpakken?

Wil je thuis klussen met de juiste technieken of wil je je carrièrekansen verbeteren? Alle deuren zwaaien open voor mensen met technische kennis. 

Blijf bij, ontwikkel nieuwe technische vaardigheden en word een echte vakspecialist!

De opleidingen met het groene label diploma secundair leiden naar een diploma secundair onderwijs in combinatie met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming die je ook in Mechelen kan volgen. Meer info HIER.

LEER de basisprincipes en verdiep je kennis en vaardigheden.

BELEEF, maak, bouw, ontdek, herstel en verbeter

Crescendo CVO | Opleiding Fietshersteller | Getuigenis Ahmed

Ahmed is afgestudeerd in de opleiding Fietshersteller (Mechelen)

“Ik ben gepassioneerd door cijfers en door fietsen. Via de opleiding fietshersteller bij Crescendo CVO heb ik mijn droomjob als fietshersteller te pakken. De wereld van het fietsen is helemaal mijn ding.” 

“Als kind fascineerde het mij hoe de dingen logisch in elkaar zitten: ik demonteerde en monteerde fietsen. Dat was wat ik leuk vond, maar er professioneel mee bezig zijn zat er niet meteen in. Na jaren in de logistiek en boekhouding, zocht ik meer actie. De stap naar de opleiding fietshersteller was voor mij een logische keuze.” 

“Bij Crescendo CVO heb ik veel geleerd van Jan Galle. Als ervaren fietsenmaker, weet hij precies hoe hij zijn kennis moet overbrengen. Zijn lessen gaan niet alleen over de techniek, maar zijn vooral erg praktisch. Hij neemt de tijd om dingen uit te leggen en zorgde ervoor dat we in zeven weken veel leerden. Ik bewonder het gemak waarmee hij  problemen oplost en de passie waarmee hij lesgeeft. Dat heeft mij ook geïnspireerd. Het contact met Jan en de goede sfeer in de groep maakten de cursus een topervaring. Zeker een aanrader.”

Ahmed is afgestudeerd in de opleiding Fietshersteller (Mechelen)

“Ik ben gepassioneerd door cijfers en door fietsen. Via de opleiding fietshersteller bij Crescendo CVO heb ik mijn d...

Crescendo CVO | Opleiding Fietshersteller | Getuigenis Jan

Jan Galle is leerkracht Fietshersteller (Mechelen)
“Sinds januari 2023 ben ik leerkracht fietshersteller bij Crescendo CVO. Het begon ooit als een hobby: ik wilde zelf mijn fietsen onderhouden en herstellen. Ik behaalde mijn diploma fietsenmaker en werkte vervolgens vijftien jaar in fietsenwinkels. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. En nu inspireer ik anderen om hun passie voor het fietsen te volgen en aan de slag te gaan in de fietswereld. “

“Bij Crescendo CVO concentreer ik me op het technische aspect van fietsreparatie. Ik word ook goed ondersteund bijvoorbeeld door aanvullende trainingen en bij het samenstellen van de cursus. Wij hebben onder andere een intensieve opleiding tot fietsherstellers van 7 weken, gevolgd door een stage van 3 weken. Tijdens de stages zie ik erop toe dat de stagiaires voldoende nieuwe ervaringen opdoen en de kans krijgen om hun opleiding volledig af te ronden."

Jan Galle is leerkracht Fietshersteller (Mechelen)
“Sinds januari 2023 ben ik leerkracht fietshersteller bij Crescendo CVO. Het begon ooit als een hobby: ik wilde zelf mijn fietsen onderhouden en herst...

Crescendo CVO | Opleiding NT2 en Techniek | Getuigenis Denys Chen

Ik experimenteer graag met nieuwe gerechten - Denys Chen, NT2 en techniek:

"Ik kom uit Oekraïne en woon nu iets meer dan een jaar in België. Hoewel ik de NT2-cursus goed kan volgen, is Nederlands leren best moeilijk. In het Oekraïens hebben we geen lidwoorden. Zinnen maken in het Nederlands is echt ingewikkeld. Tot nu toe heb ik les gehad van drie verschillende leerkrachten, één per nieuw taalniveau. De lessen zijn zeer nuttig omdat ik Nederlands leer specifiek voor technische beroepen. Dat helpt mij om straks een toffe job te vinden.”   

Op stage in het gasthuis bij Seppe Nobels

"Momenteel loop ik stage als keukenmedewerker in het Gasthuis bij Seppe Nobels. De stage is heel gevarieerd: van het sorteren van het magazijn tot het bereiden van gerechten in de keuken. Onder leiding van chef Faieq werk ik vooral aan Palestijnse gerechten met veel verse groenten. Ik ben echt dol op het maken van vegetarische gerechten, zoals moussaka met oesterzwammen. Daarnaast heb ik geleerd om te koken met Belgische groenten, zoals wraps met zalm en kruidenkaas. En de zoete desserts bereiden vind ik zalig."   

"In het Gasthuis werken veel jongeren en dat zorgt voor een leuke en dynamische werksfeer. Mijn stagewerkdagen zijn van woensdag tot en met zaterdag, waarbij ik in shiften werk. Hiervoor word ik vergoed als vrijwilliger. De stage biedt mij meer dan alleen kookervaring: ik leer ook stipt te zijn en ordelijk te werken in een mooie werkplaats.  Dat is veel waard wanneer je een job zoekt.”  

Seppe Nobels zit sinds januari 2024 in het Oud Gasthuis, en bouwt er een gastronomisch opleidingstraject uit met nieuwe Mechelaars en nieuwe Europeanen. Centraal staan culinaire uitwisseling, sociale tewerkstelling en de rijkdom van de biologische Mechelse landbouw, de korte keten en de Bourgondische traditie van onze stad. De herinneringen uit het verleden van de cursisten tovert Seppe samen met hen om tot nieuwe culinaire of gastronomische creaties met Europese keukentechnieken en Vlaamse ingrediënten in de hoofdrol. Dit is niet zomaar een restaurant, maar een totaalbeleving in een artistiek en culinair kader, met een groot sociaal hart waarbij kunst en voeding samenwerken aan een duurzame toekomst (https://www.seppenobels.be/t-gasthuis/

Er helemaal voor gaan en hulpkok worden 

“Mijn droom is om in de horeca te werken en hulpkok te worden. Ik weet dat ik nog meer  

Nederlands moet leren, maar ik ben heel gemotiveerd. Ook thuis sta ik veel in de keuken en experimenteer ik graag met nieuwe gerechten. Laatst maakte echt een heerlijk gerecht met eenvoudige ingrediënten zoals aardappelen. Echt een voltreffer!”  

“Mijn stage is nog niet afgelopen en ik kijk ernaar uit om nog veel bij te leren bij het Gasthuis. Ik ben blij met de kansen die ik krijg. Ik wil echt goed worden in dit vak en ga er helemaal voor.” 

Ik experimenteer graag met nieuwe gerechten - Denys Chen, NT2 en techniek:

Lees meer...

Crescendo CVO | Opleiding meubelmaker| Getuigenis Maxim

Maxim volgde de opleiding Meubelmaker (Diploma secundair Mechelen)
"Ik volg bij Crescendo CVO in Mechelen de richting meubelmaker en de aanvullende algemene vorming. Doordat ik veel vrijstellingen tijdens de oriënteringsperiode heb gehaald, moet ik minder vakken volgen en heb ik nog veel vrije tijd. Ik wil mijn diploma halen omdat ik zelfzeker in het leven wil staan. In het verleden had ik al verschillende jobs die ik niet met volle goesting deed, dus het belangrijkste voor mij is dat ik nu een job kan gaan doen die ik echt graag doe. Om dit te bereiken ga ik me nog verder specialiseren in houtbewerking.

Maxim volgde de opleiding Meubelmaker (Diploma secundair Mechelen)
"Ik volg bij Crescendo CVO in Mechelen de richting meubelmaker en de aanvullende algemene vorming. Doordat ik veel vrijstellingen tijdens de ori&...

Crescendo CVO | Opleiding Fietshersteller | Getuigenis Tony

Tony volgde de opleiding Fietshersteller (Lier)
"Ik volg de opleiding Fietshersteller voornamelijk omdat ik meer te weten wil komen over fietstechniek. Ik wil zelf fietsen kunnen herstellen om later in zelfstandig bijberoep Fietshersteller te worden."

Tony volgde de opleiding Fietshersteller (Lier)
"Ik volg de opleiding Fietshersteller voornamelijk omdat ik meer te weten wil komen over fietstechniek. Ik wil zelf fietsen kunnen herstellen om later in zelfst...