Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger

Inhoud

Officiële benaming: Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger

Als zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger geef je een basisverzorging en een aanvullende verzorging bij pijn of ongemak bij niet-risicovoeten door gebruik te maken van niet-invasieve technieken en remediërende producten en hulpmiddelen.
Je staat in voor de eerstelijns voetverzorging en je bent een belangrijke schakel in de interdisciplinaire samenwerking met podologen, artsen, schoonheidsspecialisten, orthopedisch schoentechniekers, verpleegkundigen en mensen werkzaam in de thuiszorg. De term “gespecialiseerd” maakt een duidelijk onderscheid met voetverzorgingen die enkel het esthetische aspect behandelen.
Als zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger tracht je door een juiste verzorging pijn te verminderen en te vermijden en voer je de verzorgingen uit met oog voor het welzijn van de cliënt/patiënt en onder de gepaste hygiënische omstandigheden. Daarnaast beheer je jouw praktijk op commercieel gebied en handel je gericht om jouw cliënteel uit te bouwen en te behouden.

We bieden niet alle modules aan op alle campussen en lesplaatsen. Klik op uurrooster en prijs voor meer informatie.

Regelmatig zoeken we modellen met bepaalde problematieken. Wil je graag je voeten eens onder handen laten nemen door onze cursisten uit het tweede jaar? Vul hier het formulier in voor een sessie.  

Modeltraject