Uitvaartmedewerker

Inhoud

Officiƫle benaming: Uitvaartmedewerker (ODB-Y00176-001)

Als uitvaartmedewerker ben jij diegene die nabestaanden begeleidt bij het afscheid nemen van hun geliefde. Subtiel aanwezig op de ceremonie neem je jun lasten even over en creëer je de nodige ruimte om te rouwen.

Na de opleiding die een jaar duurt, ben je ‘uitvaartmedewerker’. Van september tot juni volg je één avond per week les. Daarbij komen nog allerlei opdrachten en taken, een gedeelte werkplekleren, excursies en een uitvaartsimulatie. Wie zich verder wil specialiseren, kan de vervolgopleiding ‘Uitvaartassistent’ volgen.

Je krijgt voor elk onderdeel les van een vakspecialist: rouwcommunicatie van een deskundige in rouwbegeleiding, rituelen van vertegenwoordigers van de verschillende levensbeschouwingen, uitvaartrecht van een jurist, praktijk van een uitvaartondernemer, etc.

De vaste lesdag is maandagavond, maar de excursies vinden meestal plaats op een zaterdag. Uitzonderlijk kan een gastspreker ook op een andere dag worden gepland. De drie modules in deze opleiding worden gebundeld aangeboden en kunnen niet afzonderlijk gevolgd worden. 

 

Ben je geïnteresseerd om deze opleiding te volgen? Je kan niet online inschrijven. Neem contact op met het secretariaat (info.mechelen@crescendo-cvo.be of +32 15 41 30 45) waar je meer info krijgt over de inschrijfprocedure. 

Partners

Wie het certificaat uitvaartmedewerker behaalt, kan via Crescendo CVO een financiƫle tegemoetkoming aanvragen bij het Sociaal fonds voor begrafenisondernemers. De toekenning gebeurt onder voorwaarden.