Technieker huishoudtoestellen

Inhoud

Officiële benaming: Hersteller witgoed (ODB-Y00402)

Duurzaamheid, ecologische voetafdruk en circulaire economie zijn aspecten die meer en meer naar boven komen in onze huidige maatschappij. Om de levensduur van vele hedendaagse apparaten te verhogen of om ze een 2de leven te geven is er een specialist nodig.

Moderne toestellen laten zich ook niet meer zo makkelijk in één categorie stoppen tussen huishoud- en elektrotoestellen. We zien meer en meer toestellen die met een druk op onze mobiele telefoon bestuurd kunnen worden. Een goede technieker in elektro- en huishoudtoestellen heeft een gezonde basis van elektriciteit, mechanica en elektronica. Buiten deze technische vakken krijg je de nodige softskills mee rond omgaan met klanten en collega’s. Als technieker in elektro- en huishoudtoestellen ben je verzekerd van een uitdagende, afwisselende carrière met een hoge mate van zelfstandigheid.

Als technieker voer je herstellingen en installaties uit bij particulieren. Omdat we bij Crescendo CVO kiezen voor een leertraject dat actueel, realistisch en motiverend is, organiseren we deze opleiding voor een aanzienlijk deel in werkplekleren. Op je stagebedrijf word je bijgestaan door een ervaren mentor die je de fijne kneepjes van het vak leert. Gedurende de opleiding kom je in aanraking met alle aspecten van de job. Van de installatie van nieuwe toestellen, tot de diagnoses van fouten, bestellen van wisselstukken en het uiteindelijk herstellen van het toestel. Door meteen op de bedrijfsvloer je leertraject vorm te geven kom je met de hedendaagse technologieën in aanraking.