Lasser-monteerder

Inhoud

Officiƫle benaming: Lasser-monteerder

Lassen is een techniek die niet weg te denken is uit onze moderne maatschappij. De toepassingen zijn eindeloos! Het verbinden van materialen is een volwaardige technische wetenschap geworden.

In de opleiding Lasser-monteerder leer je zelf voorbereide delen samen te stellen via hechtlassen om een metalen structuur te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen en aan de constructietekening. Je leert met het halfautomaat proces (massieve en gevulde draad) en TIG-proces lassen. Optioneel kan je ook met het BMBE-proces leren lassen (elektrodelassen).

In principe wordt er met staal gewerkt, maar het kan ook met inox of aluminium.

Het certificaat Lasser-monteerder leidt in combinatie met het certificaat AAV (Aanvullende algemene vorming) tot het diploma secundair onderwijs

Waar en wanneer

In Mechelen kan je vanaf 8 januari 2024 inschrijven. Gelieve telefonisch contact op te nemen (015/41.30.45) of via mail (info.techniek@crescendo-cvo.be).

Inschrijven 

Daar er verschillende combinaties van lesmomenten mogelijk zijn is inschrijven voor deze module alleen mogelijk op het secretariaat. Bel of mail voor een afspraak op  +32 15 41 30 45 of via info.mechelen@crescendo-cvo.be

Modeltraject