Frans

Frans 2

Je ontvangt het deelcertificaat van Frans Waystage A + Frans Waystage B in de opleiding Frans richtgraad 1 indien je slaagt voor deze module.

Wat?

Op dit niveau breid je de grammatica en de woordenschat verder uit op een leuke, interactieve en communicatieve manier. De lessen zijn erg praktijkgericht. Je kan de leerstof toepassen in het dagelijkse leven: thuis, op vakantie of op je werk.

In het tweede jaar diep je een zestal thema’s uit : met vakantie gaan en een verblijfplaats regelen, het weer en de seizoenen, familie en relaties, vrijetijdsbesteding, de woning en de inrichting ervan, gezondheid, voeding en voedingsgewoonten.

Je leert onder andere mails schrijven en beantwoorden, zoekertjes interpreteren, diverse documenten herkennen, lezen en invullen en jezelf uitdrukken in het heden, verleden en toekomst.

Ook het culturele aspect komt aan bod: je reist naar de Provence, de Gironde, de Elzas, Toulouse, de Savoie-streek en het eiland Réunion. Je beluistert gesprekken en liedjes, leest authentieke teksten en bekijkt videofragmenten.

Koop geen handboek voor de start van de lessen.  Je leerkracht geeft tijdens de eerste les de juiste info.

Wat moet je al kunnen?

 Frans 1 al gevolgd hebben of door middel van een niveautest bewijzen dat je de basiscompetenties al beheerst.

Waar en wanneer?

Deze module wordt momenteel niet aangeboden of het uurrooster voor deze module is nog niet gekend.