Image

Verzeker jouw plaats op de arbeidsmarkt!

Een vrachtwagenchauffeur bestuurt, volledig autonoom, op eigen verantwoordelijkheid, een zwaar en omvangrijk wegvoertuig (een vrachtwagen met of zonder aanhanger of een trekker met oplegger), geschikt voor goederenvervoer, op de openbare weg. Zijn of haar taak bestaat erin het hem of haar toevertrouwde product in alle veiligheid en op tijd bij de bestemmeling af te leveren. Hij of zij verzekert het basisonderhoud van het voertuig en hij of zij kan bij het laden en lossen der goederen betrokken worden.

infobrochure

WAAR

Mechelen campus Vaartdijk (theorielessen)
De praktijklessen gaan door op een oefenterrein in Terhagen of Peutie.

CONTACT

Cindy Moons (secretariaat Mechelen)
cindy.moons@crescendo-cvo.be

CERTIFICAAT

Indien je alle modules van de opleiding Vrachtwagenchauffeur met succes hebt doorlopen en slaag je voor alle externe examens, dan heb je:

  • het certificaat van de beroepsopleiding Vrachtwagenchauffeur en een vakbekwaamheidsattest als vrachtwagenchauffeur
  • het ADR-attest categorie I, anders dan in tanks
  • het rijbewijs C + E

Vrachtwagenchauffeur is een diplomagerichte opleiding die in combinatie met de Aanvullende algemene vorming (AAV) leidt tot een diploma secundair onderwijs.
Voor meer info over de opleiding AAV: http://www.campusvijfhoek.be.

VEREISTEN

Om te kunnen inschrijven in de opleiding Vrachtwagenchauffeur moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Om een vrachtwagen te mogen besturen heb je een attest van medische geschiktheid nodig. Om dit attest te bekomen moet je een oogonderzoek ondergaan bij een oogarts gevolgd door een medische keuring. Je dient zo snel mogelijk over dit attest te beschikken (ten laatste op de dag van de aanvang van de lessen). Voor informatie hierover kan je terecht op het secretariaat.

De totale kostprijs voor de opleiding bedraagt € 1275 (€ 300 inschrijvingsgeld; € 102,50 voor het cursusmateriaal; € 640 verbruiksgoederen (brandstof vrachtwagen) en € 232,50 kost externe examens). Dit bedrag is exclusief de kost voor de module ADR; de kost voor het medisch onderzoek en de eventuele meerkost voor herexamens.

Onder bepaalde voorwaarden kan je na het slagen in de volledige opleiding een financiële tussenkomst krijgen van het Sociaal Fonds Transport en Logistiek indien je binnen het jaar in de sector tewerkgesteld bent. Meer info vind je op de website van SFTL (http://www.sftl.be/nl/home/). Deze financiële tussen komst heeft betrekking op

  • de opleidingskost (inschrijvingsgeld en gebruiksvergoeding)
  • de kost van de examens voor het behalen van het rijbewijs en/ of het behalen van de basiskwalificatie Vakbekwaamheid C
  • de kost van het HDR-(her-examen)
  • de kost van het medisch rijgeschiktheidsattest
  • de kost van de bestuurderskaart

Raadpleeg onze infobrochure voor meer informatie rond inschrijvingsgeld (mét mogelijkheid van afbetaalplan), kost cursusmateriaal; verbruiksgoederen en externe (her)examens en de mogelijkheid van terugvordering van ALLE kosten (onder bepaalde voorwaarden).

Modules

Image

De theorielessen vinden plaats op maandag-, dinsdag- en donderdagavond en starten op 9 september. Praktijklessen gaan door op zaterdag en starten op 14 september.

Deze thema's komen aan bod

Je leert het beroep van vrachtwagenchauffeur. Je leert de basisvaardigheden en technieken  met betrekking tot het controleren voor vertrek, het toezicht houden op laden en lossen van goederen, het vervoeren van goederen, het onderhouden van het voertuig en zijn toebehoren, het uitvoeren van administratieve taken en het optreden bij ongevallen.

Image

JOUW TOEKOMST!

Nog niet klaar met studeren?

Deze opleiding kan aangevuld worden met een heleboel leuke vervolgopleidingen.

Wil je je horizon in de wereld van transport en logistiek verder verbreden? Dan kan je bij ons de opleiding Transport- en Logistiek Medewerker volgen!

Carrièremogelijkheden

Bij Crescendo CVO staat jouw toekomst centraal. Deze opleiding biedt je een mooi toekomstperspectief:

Slaag je voor deze opleiding dan is een plaats op de arbeidsmarkt verzekerd. Vrachtwagenchauffeur prijkt momenteel bovenaan de lijst met knelpuntberoepen.

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy