Image

Een handige Harry met de Engelse sleutel? 

Of wil je dat worden? Werk je graag met je handen én je hoofd?  Dan is de opleiding Loodgieter beslist iets voor jou!

In de opleiding Loodgieter leer je basisvaardigheden van het buigen, verbinden en plaatsen van buizen, het plaatsen en aansluiten van sanitaire en gastoestellen en het plaatsen en onderhouden van eenvoudig kraanwerk en spoelinrichtingen.

De opleiding Loodgieter is een éénjarige opleiding die bestaat uit 4 modules. Te samen tellen zij 260 lestijden, waarvan 46 lestijden theorie en 214 lestijden praktijk. De theorie wordt zo veel mogelijk geïntegreerd in de praktijk.

WAAR

Keerbergen campus Technisch Atheneum
Vilvoorde lesplaats De Brug

CONTACT

Cindy Moons (secretariaat Mechelen)
cindy.moons@crescendo-cvo.be


CERTIFICAAT

Voltooi je de opleiding Loodgieter met succes, dan behaal je het certificaat Loodgieter. Dit certificaat geldt tevens als bewijs voor het aantonen van de beroepsbekwaamheid. Slaag je voor een module, dan ontvang je hiervan een deelcertificaat.
De certificaten Loodgieter en Monteur centrale verwarming leiden in combinatie met het certificaat AAV (Aanvullende algemene vorming) tot het diploma secundair onderwijs.

Een modulair aanbod op jouw maat

Crescendo CVO biedt verschillende modules op maat aan. Of je nu een absolute beginner of juist helemaal ervaren bent, we hebben voor jou de ideale module. Deze modules worden gegeven door gedreven leerkrachten die jou alle kneepjes van het vak leren. Neem dus gerust een kijkje en kies de module die bij jou past!

Image

Deze thema's komen aan bod

Basis installaties
Je leert het op maat brengen van koperen buizen, het uitvoeren van eenvoudige buig- en soldeerbewerkingen, evenals het uitvoeren van verbindingen van stalen buizen met schroefdraad.

Gastoestellen
Je leert buizen voor petroleumgas- en aardgasleidingen buigen en verbinden.

Aansluiting
Je leert buizen voor waterleidingen in verzinkt staal, gietijzer, koper, PVC, PE en meerlagenbuizen bewerken.

Water- en afvoerleidingen
Je leert sanitaire toestellen op de waterleidingen en de afvoerleidingen plaatsen en aansluiten, evenals het bewerken van deze leidingen.

JOUW TOEKOMST!

Nog niet klaar met studeren?

Na de opleiding Loodgieter kan je doorstromen naar de opleiding Monteur centrale verwarming.

De certificaten Loodgieter en Monteur centrale verwarming leiden in combinatie met het certificaat AAV (Aanvullende algemene vorming) tot het diploma secundair onderwijs.

Carrièremogelijkheden

Bij Crescendo CVO staat jouw toekomst centraal. Deze opleiding biedt je een mooi toekomstperspectief:

Je kan terecht in een loodgieter bedrijf, bij overheidsinstanties, in scheepsbouw of vliegtuigbouwbedrijven, bij openbare nutsbedrijven.
Wil je je vestigen als zelfstandige? Met voldoende training en ervaring kan je je eigen onderneming starten. Combineer dan je opleiding met Ondernemerschap.

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy