Image

Sta midden in de wereld van het transport

In deze opleiding leer je mee te zorgen voor de organisatie van het transport van goederen (dispatcher, transportplanner, expediteur of maritiem medewerker). Dat transport gebeurt via weg, water, lucht en spoor. Afwisseling in de opleiding is dus verzekerd.

Je komt na je studie terecht in een heel sociaal beroep, want je zult contacten hebben met onder andere chauffeurs en klanten. Een goede taalbeheersing is dan zeker noodzakelijk, ook in het Frans, Engels en Duits. Je komt immers in een internationale omgeving terecht.

Veel praktijk
De opleiding is heel praktijkgericht: in de klas leer je met voorbeelden, cases en oefenmateriaal dat bij je latere job aansluit. Je werkt met het educatieve spel TLT International. Je gaat bedrijven bezoeken en krijgt er opdrachten. Gastsprekers dompelen je onder in de praktijk van de logistiek en het transport. Een stage rondt de opleiding af.

Veel begeleiding
Cursisten kunnen een beroep doen op een trajectbegeleider, een zorgcoördinator en een taalcoach. Aan ons CVO studeer je nooit alleen!

Per semester betaal je maximaal 300 euro voor de opleiding. De opleiding duurt twee semesters.

WAAR

Mechelen campus Vaartdijk

CONTACT

Carla Goossens (secretariaat Mechelen)
carla.goossens@crescendo-cvo.be

CERTIFICAAT

Wanneer je voor een module slaagt, krijg je een deelcertificaat. Heb je alle modules met succes gevolgd, dan krijg je het certificaat ‘transport- en logistiek medewerker van het secundair volwassenenonderwijs. In combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming kun je het diploma secundair onderwijs behalen, indien je dat nog niet hebt.

Een modulair aanbod op jouw maat

Crescendo CVO biedt verschillende modules op maat aan. Of je nu een absolute beginner of juist helemaal ervaren bent, we hebben voor jou de ideale module. Deze modules worden gegeven door gedreven leerkrachten die jou alle kneepjes van het vak leren. Neem dus gerust een kijkje!

Image

De lessen vinden overdag plaats op maandag, dinsdag en woensdag. De eerste les is op 3 februari.

Deze thema's komen aan bod

Talen
Je leert goed mondeling en schriftelijk te communiceren in het Nederlands en drie vreemde talen. Dat betekent onder andere: telefoneren, brieven en mails schrijven en documenten opstellen.

Informatica
Je leert met een tekstverwerkings- en rekenbladpakket te werken.

Vervoer
Je leert met de functie verbonden taken uit te voeren voor verschillende vervoersmodi (weg, spoor, lucht, zee, binnenvaart, etc).

Voorraad
Je leert voorraadbeheer adequaat toepassen.

Administratie
Je leert handels- en vervoersdocumenten gebruiken en documenten digitaal invullen en cijfers met een spreadsheet verwerken.

Image

JOUW TOEKOMST!

Nog niet klaar met studeren?

Deze opleiding kan aangevuld worden met een heleboel leuke vervolgopleidingen.

Ben je na deze studie ‘gebeten’ door logistiek? Dan kun je een volgende stap zetten en in het hoger onderwijs transport en logistiek studeren (graduaat of bachelor).
Of kunnen ze je niet wegslaan van de baan? Volg een opleiding Vrachtwagenchauffeur en kom tot in de uithoekjes van het land.
Breid je liever je ICT-kennis uit? Scroll eens door onze huidige modules Informatica om je e-commerce skills te verbeteren. 
Om je te vestigen als zelfstandige raden we je aan een cursus Ondernemerschap te volgen.

Carrièremogelijkheden

Bij Crescendo CVO staat jouw toekomst centraal. Deze opleiding biedt je een mooi toekomstperspectief:

Voor deze opleiding werkt Crescendo CVO samen met de VDAB en met LOGOS. LOGOS is het vormingsfonds van het Paritair Comité 226 voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek. Onder meer dankzij de samenwerking met LOGOS kan Crescendo CVO de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van transport en logistiek volgen. De vele bedrijven die bij LOGOS zijn aangesloten, bieden onmiddellijke job- en carrièrekansen aan gemotiveerde cursisten. Ben je werkloos? Dan kun je in een onderwijskwalificerend opleidingstraject (OKOT-VDAB) stappen. Dan kun je de opleiding gratis volgen. Je stapt in een VDAB-opleidingscontract. Je krijgt de vergoedingen die hieraan verbonden zijn en je behoudt je werkloosheidsuitkering. Neem hiervoor contact op met VDAB.

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy