Image

Een beroep met werkzekerheid!

De  Schilder-decorateur behandelt oppervlakken zoals wanden, plafonds, ramen, deuren, kasten, vloeren... met de correcte techniek en de aangepaste producten. Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan zowel de technologische kennis als de praktijkgerichte ervaring met diverse producten en gereedschappen eigen aan het vak. Het beroep van schilder is een echt knelpuntberoep. Je kan dus zeker zijn van een plek op de arbeidsmarkt na je opleiding! Bovendien is schilderen een vak dat veel voldoening geeft. Schrijf je in en je ondervindt al snel wat we bedoelen!
De modules worden aangeboden in diverse pakketten. Kom daarom op één van de lesmomenten langs om dit met de leerkracht te bespreken.

WAAR

Mechelen campus Vaartdijk

CONTACT

Carina Vander Veken
carina.vander.veken@crescendo-cvo.be

Cindy Moons (secretariaat Mechelen)
cindy.moons@crescendo-cvo.be


CERTIFICAAT

Wanneer je alle competenties van een module volledig onder de knie hebt, behaal je het deelcertificaat van deze module. De opleiding leidt tot het certificaat van de beroepsopleiding Schilder-decorateur.

Een modulair aanbod op jouw maat

Crescendo CVO biedt verschillende modules op maat aan. Of je nu een absolute beginner of juist helemaal ervaren bent, we hebben voor jou de ideale module. Deze modules worden gegeven door gedreven leerkrachten die jou alle kneepjes van het vak leren. Neem dus gerust een kijkje en kies de module die bij jou past!

Image

Deze thema's komen aan bod

Basis schilder- en behangwerk
Je leert de basiscompetenties voor het uitvoeren van schilder- en behangwerk.

Pistoolschilderwerk interieur
Je leert de basiscompetenties voor het uitvoeren van pistoolschilderwerk voor interieurs.

Initiatie imitatieschilderwerk
Je leert de basiscompetenties voor het uitvoeren van eenvoudig imitatieschilderwerk zoals marmer- en houtimitatie. Het uitvoeren van een verouderingstechniek bij schilderwerk zit in ook de opleiding.

Speciale schildertechnieken
Je leert de basiscompetenties voor het uitvoeren van speciale schilderstechnieken zoals rol-, spaan-, klop-, kwast-, spons- en wikkeltechnieken.

Marmerimitaties
Je leert de basiscompetenties voor het uitvoeren van marmerimitaties. De verschillende marmerimitaties worden uitgevoerd met traditionele en moderne materialen en technieken op vlakke wanden en op bouwkundige elementen (zuilen, balken, lijstwerk, …).

Image

JOUW TOEKOMST!

Nog niet klaar met studeren?

Deze opleiding kan aangevuld worden met een heleboel leuke vervolgopleidingen.

Gebeten door de bouwsector? Complementeer je opleiding Behanger met de opleidingen Tegelzetter, Schilder, Behanger en Stukadoor en word de go-to persoon voor renovatieprojecten.

Carrièremogelijkheden

Bij Crescendo CVO staat jouw toekomst centraal. Deze opleiding biedt je een mooi toekomstperspectief:

Als opgeleide Schilder kan je terecht bij aannemers of in een renovatiebedrijf. Er is veel vraag naar schilders vanwege de relatief korte levensduur van huisverf en behang en periodieke verschuivingen in kleurentrends.
Wil je je vestigen als zelfstandige? Met voldoende training en ervaring kan je je eigen onderneming starten. Combineer dan je opleiding met Ondernemerschap.

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy