Ambassadeur van Mechelen: samenleving

Inhoud

Officiƫle benaming:

‘Mechelen is mooier dan ooit tevoren! Mechelen leeft, Mechelen bruist!’
Je hoort het steeds vaker. Mechelen is inderdaad veel meer dan haar gebouwen en kerken, straten en waterlopen. Mechelen is ook het netwerk van mensen en organisaties, plannen en initiatieven van haar inwoners en iedereen die er rondloopt

In deze cursus school je jezelf om tot Ambassadeur van Mechelen: door de stad, haar bezienswaardigheden en netwerk van organisaties beter te leren kennen, bouw je er een nog sterkere band mee op. Je leert die voorliefde ook uit te dragen en ontdekt hoe je de stad kan verbinden met mensen van binnen- en buitenaf, zowel toeristen en bezoekers als bewoners en pendelaars.

Je krijgt ook inzicht in het Mechelse raderwerk van organisaties die de stad mee vorm geven: van een zichtbaar verankerd museum over een buurtproject gericht op gemeenschapsvorming tot een kleine vzw die zich richt op vergroening en deeleconomie. We laten daarbij graag de ervaringsdeskundigen en initiatiefnemers zelf aan het woord om dicht bij de vonk te komen die hen er elke dag weer toe brengt een nog sterker en mooier Mechelen te creëren. 

Twee keer per jaar brengen we alle deelnemers samen in ons AmbassadeursCafé. Tijdens deze avonden bruist het van de ideeën over hoe de stad er in de toekomst nog mooier zou kunnen uitzien.

 

Je kan hier de Mechelse ambassadeurs horen bij het brengen van hun eindproject.