Verrijking fotografie

Inhoud

Officiële benaming: Optionele module analoge fotografie

Wat in het analoge tijdperk in de donkere kamer gebeurde met chemicaliën, gebeurt in het digitale tijdperk via gespecialiseerde computerprogramma’s. Met programma’s uit het Adobe Creative Cloud fotografiepakket, Lightroom CC en Photoshop CC, ontwikkel je foto’s tot in het oog springende, sprekende beelden met net dat ietsje meer.

Een realistische afwerking van elke foto, tot in het kleinste detail, is de absolute sterkte van deze programma’s. Hun uitgebreide instrumentarium wordt stapsgewijs uit de doeken gedaan en systematisch behandeld.

We bieden niet alle modules aan op alle campussen en lesplaatsen. Klik op uurrooster en prijs voor meer informatie.

Leertraject

Modeltraject

Getuigenissen

Crescendo CVO | Opleiding Fotografie | Getuigenis Jan

Jan Vingerhoets volgt de opleiding Fotografie: 
“Ik ben opgegroeid met fotografie: mijn vader ontwikkelde zelfs nog analoge films. Net voor corona schreef ik me in voor de opleiding fotografie bij Crescendo CVO.  Reportages en straatfotografie zijn echt “mijn ding”.  Het is een prettige manier om nieuwe plekken te verkennen. Als ik mijn foto's van vijf jaar geleden vergelijk met die van nu, zie ik duidelijk betere foto’s.”


De sfeer vatten in een foto


“Door de camera kijken en zo steden verkennen vind ik fantastisch. Het geeft me veel  voldoening en ook plezier om mensen in hun dagelijkse omgeving te observeren en de sfeer te vatten. In Sicilië fotografeerde ik vijf heren op een bankje: de kostuums, de Borsalino’s, en het licht maakten dat het een scène uit een maffiafilm leek.”


“De landschapsfotografie in Nederland, was een aangename verrassing. De oude windmolens en het landschap waren prachtig om te fotograferen. Werken met filters en lange sluitertijden gaf zulke unieke effecten, onbereikbaar met enkel programma's zoals Lightroom.”


De vlucht van vogels fotograferen


“Elke les is praktijkgericht. Neem nu de voorbereiding op het fotograferen van vogels. We oefenden met stalen vogels’, vliegtuigen, omdat hun routes voorspelbaar zijn. Dat is handig om meerdere vliegtuigen uit verschillende shots in één foto te krijgen. Na de oefening bespreken we de gebruikte technieken en koppelen we dat aan de theorie.”


“De lessen zijn makkelijk te volgen en je leert veel, maar op een rustige manier. Je kunt zelfs na een jaar nog steeds de leraren bellen met vragen. Wat ik ook heel waardevol vind, zijn de besprekingen waar we allemaal onze foto’s laten zien en evalueren. De feedback van de groep helpt echt om betere foto’s te maken.”


“Ik heb veel geleerd door te doen, zeker in lessen over natuur en landschappen. We gebruiken daarbij Photoshop en AI. Ik probeer dat wat te beperken omdat ik graag mijn eigen stijl toon in mijn werk. >Wel speel ik graag met scherptediepte; met een groot diafragma benadruk ik welk element belangrijk is voor me in de foto, de rest van het beeld mag vaag.”

Jan Vingerhoets volgt de opleiding Fotografie: 
“Ik ben opgegroeid met fotografie: mijn vader ontwikkelde zelfs nog analoge films. Net voor corona schreef ik me in voor de opleiding fo...