EERSTE CURSISTEN STUDEREN AF VOOR JOB IN DE UITVAARTSECTOR

De uitvaartsector is een nieuwe lichting uitvaartmedewerkers rijker. Gisteren rondden de eerste cursisten van de vorig jaar nieuw gelanceerde opleiding hun studie met succes af. Ze kunnen onmiddellijk aan de slag of kiezen voor de vervolgopleiding Uitvaartassistent. Het certificaat van de opleiding Uitvaartmedewerker kan je op een semester behalen. De opleiding Uitvaartassistent is over twee semesters gespreid. De cursisten kunnen in september of in februari instappen. Alle info staat op www.crescendo-cvo.be/opleidingen/zorg-en-welzijn/uitvaartmedewerker-en-assistent/

Jongste afgestudeerde cursist Matteo: “Zo boeiend om tijdens je opleiding al op de werkvloer te mogen kennismaken met de vele facetten van het beroep. Want elke uitvaart is echt wel anders. Ik vind het ook zinvol om mensen bij te staan als ze het moeilijk hebben. Met het team te zorgen voor een mooi afscheid, van aula tot koffietafel, geeft veel voldoening.”

De nieuwe opleiding bestaat uit twee semesters die met een deelcertificaat af te ronden zijn. Na één semester ben je Uitvaartmedewerker en na het tweede semester ben je Uitvaartassistent. Wie nog verder wil, kan zich specialiseren tot Uitvaartmanager.

De cursisten leren alles over het contact met de nabestaanden en hoe je tegemoet kan komen aan hun wensen. Ook aangifte doen van het overlijden, het vervoer van de overledene, de lichaamsverzorging, het kisten en het dragen van de kist of de crematie, het rouwdrukwerk, de uitvaartceremonie, …  komen aan bod.

"Zo boeiend om tijdens je opleiding al op de werkvloer te mogen kennismaken met de vele facetten van het beroep. Want elke uitvaart is echt wel anders.“, zegt Matteo, jongste afgestudeerde cursist.

“Dankzij onze nauwe samenwerking met ervaren experten uit het vakgebied leren onze cursisten niet alleen over het beroep van uitvaartmedewerker, maar beleven ze het ook. Praktijk en werkplekleren zijn een groot deel van de opleiding. Dat is volgens ons de enige manier om cursisten zo goed mogelijk voor te bereiden op een carrière in de sector”, zegt Marleen Mast, directeur van Crescendo CVO.

De professionele opleiding is niet alleen geschikt voor nieuwkomers in de sector; bestaande uitvaartondernemers kunnen hun medewerkers ook laten bijscholen. Wie al in de sector werkt, kan voor bepaalde onderdelen een vrijstelling krijgen. “De uitvaartsector is dynamisch. Jaarlijks veranderen de wensen, de gebruiken en de mogelijkheden. Bijscholen in het volwassenenonderwijs biedt hierop het antwoord”, zegt bevoegd adjunct-directeur Daniel Coninckx.

Crescendo CVO werkt voor deze opleiding samen met de Uitvaartunie Vlaanderen (unie van de uitvaartondernemingen in Vlaanderen) en Funebra (Koninklijke Federatie van Begrafenisondernemers van België).

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met directeur Marleen Mast, Tel 015 41 30 45

Crescendo CVO is een centrum van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 13.000 leerlingen, 9000 cursisten volwassenenonderwijs en 35 instellingen een van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Geert Van Hoof.

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy