Ambachtelijk talent in Mechels CVO.

Op zondag 17 november opent Crescendo CVO haar deuren in het kader van Dag van de Ambachten. Nieuwsgierigen kunnen van 10u tot 16u de ambachtelijke ateliers van het Mechelse CVO bekijken, terwijl ambachtsmannen –en vrouwen hun talent en vaardigheden tentoonstellen. Toegang is gratis.

Op de Dag van de Ambachten aanstaande zondag zet Crescendo CVO, het Centrum voor Volwassenenonderwijs in Mechelen, de deuren van haar ambachtelijke ateliers open. Bezoekers kunnen er terecht voor doorlopende demonstraties van ambachtslieden, cursisten en leerkrachten van verschillende ambachtelijke sectoren.

“We maken gebruik van de opportuniteit om onze faciliteiten onder de aandacht te brengen”, zegt Marleen Mast, directeur van Crescendo CVO Mechelen. “We zijn een uniek centrum met professioneel uitgeruste ateliers. We zijn fier op wat we onze cursisten kunnen aanbieden en durven hier dus af en toe mee te pronken.”

Niet alleen de meer traditionele ambachten zoals onder andere steenkapper, vakman houtsnijwerk, lassen, schilderdecoratietechnieken en meubelmaker zijn vertegenwoordigd. Bezoekers krijgen ook de kans om kennis te maken met de modieuze ambachtsopleiding Hoeden maken en de splinternieuwe opleiding Marokijnbewerker (lederbewerking), die start in september 2020 in Mechelen.

"We zijn een uniek centrum met professioneel uitgeruste ateliers. We zijn fier op wat we onze cursisten kunnen aanbieden en durven hier dus af en toe mee te pronken.“, zegt Marleen Mast, directeur van Crescendo CVO.

“Traditiegetrouw zal ook dit jaar erkend ambachtsman, Filip Martin, ons vergezellen. Zo hopen we enkele nieuwsgierigen te inspireren om zelf ook de ambachtswereld in te duiken”, zegt Marleen Mast.

De Dag van de Ambachten is een initiatief van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, georganiseerd met de steun van de federale minister van KMO's en Zelfstandigen. De dag werd in 2006 ingericht om het vakmanschap in de kijker te zetten. Elk jaar opnieuw zetten deelnemende ambachtslieden over heel België gratis hun deuren open voor bezoekers.

 
Praktisch

Crescendo CVO - Campus Vaartdijk - Vaartdijk 86 – Mechelen
17/11/2019 - van 10u tot 16u
GRATIS TOEGANG

Contact

Meer info over de Dag van de Ambachten bij Crescendo CVO op https://www.cvo-crescendo.be/dag-van-de-ambachten-2019/ of contacteer Martine Bourguignon op het nummer 015 41 30 45.

Crescendo CVO is een centrum van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 13.000 leerlingen, 9000 cursisten volwassenenonderwijs en 35 instellingen een van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Geert Van Hoof.

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy